Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohnim vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
„Pomodoro“ používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
Je zavařováno stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná