Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohnim vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
„Pomodoro“ používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
Je zavařováno stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně