Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohnim vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
„Pomodoro“ používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
Je zavařováno stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb