Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím uvaříme omyté a očištěné brambory a vlijeme do nich osmaženou cibulku, do které dáme trochu sladké papriky a uštoucháme do hrubší kaše. Pokud máme čerstvý kopr, můžeme ho do kaše přidat a dáme vychladnout.
Uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a trochu Knorr Aromatu a sůl. Mezitím nám vykynulo těsto, ze kterého trháme kousky a na hladké mouce vyválíme asi 0,5 cm plát. Vykrajujeme větší kolečka, která plníme směsí. Polovinu těsta směsí z vajec a druhou s kaší. Doprostřed kolečka nandáme kaši nebo vejce, přehneme napůl, okraje slepíme a v ruce proválíme do tvaru šišky.
Vsykládáme na tác posypaný moukou a necháme ještě kynout. V hrnci si rozpálíme olej a vhazujeme pončiky, vždy chvilku počkáme až narostou a pak je rychle otočíme. Do zlatova osmažené pončiky vyndaváme do mísy a ještě teplé jíme. Naplnit je lze čímkoliv, kdo co má rád.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem