
3
1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v… více o Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní… více o Pórkové brambory
Rohlíky nakrájíme na kolečka a skládáme do misky z varného skla (vymaštěné a vysypané strouhankou). Posypeme na kolečka… více o Pórková žemlovka
Pivo patří mezi nejoblíbenější alkoholické nápoje na světě. Není divu, protože se jeho… Celý článek
Pokud rádi pečete a chcete, aby byl výsledek hezky vzdušný a nadýchaný, bez nějakého kypřidla… Celý článek
Možná jste už slyšeli o metodě KonMari nebo alespoň o ženě, která ji vytvořila – japonské… Celý článek
Kuře milují děti i dospělí. Není divu. Jeho maso je křehké a jemné, je rychle hotové a můžete… Celý článek
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,… více o Bruselák s citronovým krémem
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme… více o Kuřecí maso po horácku
Listové těsto vyválíme na placku o velikosti plechu, ve kterém budeme péct. Položíme ji do vymazaného, vysypaného… více o Mňami dezert
Vezmeme si hluboký plech, který vymažeme tukem. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, první vyválíme jako obdélník… více o Pudinkové řezy s ovocem
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou… více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme.… více o Řecké tzatziki
Dalším snadným receptem je příprava nastrouhaného patizonu na zpěněné cibulce a česneku. Na závěr vmícháme vejce, sůl a… více o Patizonový mozeček
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu. Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v… více o Pařížské rohlíčky
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější… více o Plněný hermelín s ořechy
**1.** Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed… více o Povidlové buchty
Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní… více o Koláč s kokosem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků… více o Žemlovka s jablky a tvarohem