Čtverec alobalu potřeme uprostřed troškou oleje. Na olej klademe uzeninu, na ni půlku hermelínu (rozkrojením nahoru), na hermelín opět uzeninu, popř. cibuli. Přiklopíme druhou půlkou hermelínu (rozkrojením dolů) a nahoru přijde znovu uzenina.
Cípy alobalu spojíme, čtverec uzavřeme. Více takových porcí naklademe do pekáčku a dáme do rozpálené trouby. Na 250 stupňů jsou porce hotové po 15 minutách. Ochutíme tatarkou, kečupem a podáváme s hranolky nebo chlebem.
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem