Maso nakrájené na malé plátky rozmíchejte v misce se solamylem, sojovou omáčkou, vodou a nechte asi 15 minut odpočívat.
Zatím nakrájejte pórek na špalíky.
Rozehřejte pánev asi se 2 lžícemi oleje. Do horkého oleje vložte maso, rychle míchejte a oddělujte plátky od sebe. Až maso zbělá, přidejte další dávku oleje a pórek. Aby pórek rychleji změkl, ihned ho trochu posolte.
Pak přidejte sojovou omáčku a Vegetu. Směs promíchejte a ještě asi 2 minuty smažte.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou