Pórkovo-bramborová polévka

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks brambory střední velikosti, oloupané, nakrájené na kostičky
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 5
      ks pórek střední velikosti
    • 750
      ml voda nebo domácí drůbeží vývar
    • pažitka
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 250
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
  • V hrnci rozpusťte na středním ohni máslo a pórek na něm nechte zavadnout. Za občasného míchání ho 6–8 minut nechte zavadnout, aby povolil, ale nezhnědl.
  • Přidejte brambory, trochu muškátového oříšku a zalijte horkým vývarem nebo vodou. Vařte 15–20 minut do změknutí brambor.
  • Odstavte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Ochuťte solí a pepřem, přidejte smetanu, případně pažitku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: