Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj. Na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka a trochu promneme, aby se od sebe oddělily jednotlivé vrstvy. Pórek nasypeme na maso, pak zasypeme strouhaným sýrem. V misce rozmícháme vejce se smetanou a ochutíme kari kořením, přisolíme a koláč směsí zalijeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C (160 °C horkovzdušná), dokud není povrch krásně zlatý. Před podáváním necháme trochu odpočinout, aby náplň ještě ztuhla. Koláč je vynikající nejen teplý, ale i studený.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky