Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj. Na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka a trochu promneme, aby se od sebe oddělily jednotlivé vrstvy. Pórek nasypeme na maso, pak zasypeme strouhaným sýrem. V misce rozmícháme vejce se smetanou a ochutíme kari kořením, přisolíme a koláč směsí zalijeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C (160 °C horkovzdušná), dokud není povrch krásně zlatý. Před podáváním necháme trochu odpočinout, aby náplň ještě ztuhla. Koláč je vynikající nejen teplý, ale i studený.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena