Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj. Na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka a trochu promneme, aby se od sebe oddělily jednotlivé vrstvy. Pórek nasypeme na maso, pak zasypeme strouhaným sýrem. V misce rozmícháme vejce se smetanou a ochutíme kari kořením, přisolíme a koláč směsí zalijeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C (160 °C horkovzdušná), dokud není povrch krásně zlatý. Před podáváním necháme trochu odpočinout, aby náplň ještě ztuhla. Koláč je vynikající nejen teplý, ale i studený.
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem