Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hladkou moukou, osolíme, opepříme (já osobně solím podravkou). Do pekáčku vysypeme podušený pórek a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme při mírnější teplotě cca 45 minut, až bude prostředek tuhý a okraje začnou hnědnout.
Místo anglické slaniny lze použít i točený či jiný měkký salám, záleží na chuti a stavu ledničky. Také lze na posledních 10 minut posypat strouhaným sýrem. Je dobrý i zastudena.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty