Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hladkou moukou, osolíme, opepříme (já osobně solím podravkou). Do pekáčku vysypeme podušený pórek a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme při mírnější teplotě cca 45 minut, až bude prostředek tuhý a okraje začnou hnědnout.
Místo anglické slaniny lze použít i točený či jiný měkký salám, záleží na chuti a stavu ledničky. Také lze na posledních 10 minut posypat strouhaným sýrem. Je dobrý i zastudena.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové