Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu, sůl, kůru, rum. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, přidáme náplně, zabalíme a necháme 10–15 minut kynout.
Pak koláčky obalíme ve směsi žloutků s 50 g másla a pak v oříškové drobence (smíchané ze zbylých přísad). Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě asi 20–25 minut (dle velikosti koláčků).
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka