Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu, sůl, kůru, rum. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, přidáme náplně, zabalíme a necháme 10–15 minut kynout.
Pak koláčky obalíme ve směsi žloutků s 50 g másla a pak v oříškové drobence (smíchané ze zbylých přísad). Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě asi 20–25 minut (dle velikosti koláčků).
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské