Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu, sůl, kůru, rum. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, přidáme náplně, zabalíme a necháme 10–15 minut kynout.
Pak koláčky obalíme ve směsi žloutků s 50 g másla a pak v oříškové drobence (smíchané ze zbylých přísad). Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě asi 20–25 minut (dle velikosti koláčků).
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové