Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku povidel. Těsto přehneme přes hromádku povidel a vidličkou pevně přitiskneme horní a spodní těsto k sobě. Pokud jsou povidla příliš řidká, můžeme je zahustit rozdrcenými piškoty nebo perníkem. Kapsičky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Kapsičky můžeme posypat krupicovým cukrem ještě před pečením (zkaramelizuje). Po upečení jemně posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky