Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku povidel. Těsto přehneme přes hromádku povidel a vidličkou pevně přitiskneme horní a spodní těsto k sobě. Pokud jsou povidla příliš řidká, můžeme je zahustit rozdrcenými piškoty nebo perníkem. Kapsičky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Kapsičky můžeme posypat krupicovým cukrem ještě před pečením (zkaramelizuje). Po upečení jemně posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra