Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou.
Placku jakoby rozpůlíme, ale jen tak, abychom si naznačili, kde je půlka placky. Zase ji roztahneme do původni placky. Na jednu půlku dáváme lžičkou povidla (cca 3 cm od sebe). Až takhle zaplníme celou jednu půlku placky, přehodíme druhou půlkou. Rádýlkem vykrajujeme kousky, kam jsme dali kopeček povidel. V případě, že nějaká strana zůstane otevřená, tak přimáčkneme prsty. Ale tím, jak jede rádýlko, těsto se zavře (není potřeba si tedy pomáhat prsty).
Když se voda vaří, postupně do vody naházíme povidlové pirohy. Můžeme udělat na dvakrát, záleží, jak velký hrnec máme či jaké množství jsme si připravili. Občas mícháme, aby se jednotlivé kousky k sobě nepřilepili. Až pirohy vyplují na hladinu, počítáme cca 4 minuty, a pak je vyndáme do mísy.
Pirohy bohatě posypeme strouhankou a přelijeme dostatečným množství rozpuštěného másla. Zamícháme a podáváme teplé.
Ač se to možná nezdá, tak je to velmi jednoduché a během půl hodinky máte na stole rychlý sladký oběd nebo večeři.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky