Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou.
Placku jakoby rozpůlíme, ale jen tak, abychom si naznačili, kde je půlka placky. Zase ji roztahneme do původni placky. Na jednu půlku dáváme lžičkou povidla (cca 3 cm od sebe). Až takhle zaplníme celou jednu půlku placky, přehodíme druhou půlkou. Rádýlkem vykrajujeme kousky, kam jsme dali kopeček povidel. V případě, že nějaká strana zůstane otevřená, tak přimáčkneme prsty. Ale tím, jak jede rádýlko, těsto se zavře (není potřeba si tedy pomáhat prsty).
Když se voda vaří, postupně do vody naházíme povidlové pirohy. Můžeme udělat na dvakrát, záleží, jak velký hrnec máme či jaké množství jsme si připravili. Občas mícháme, aby se jednotlivé kousky k sobě nepřilepili. Až pirohy vyplují na hladinu, počítáme cca 4 minuty, a pak je vyndáme do mísy.
Pirohy bohatě posypeme strouhankou a přelijeme dostatečným množství rozpuštěného másla. Zamícháme a podáváme teplé.
Ač se to možná nezdá, tak je to velmi jednoduché a během půl hodinky máte na stole rychlý sladký oběd nebo večeři.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem