Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou.
Placku jakoby rozpůlíme, ale jen tak, abychom si naznačili, kde je půlka placky. Zase ji roztahneme do původni placky. Na jednu půlku dáváme lžičkou povidla (cca 3 cm od sebe). Až takhle zaplníme celou jednu půlku placky, přehodíme druhou půlkou. Rádýlkem vykrajujeme kousky, kam jsme dali kopeček povidel. V případě, že nějaká strana zůstane otevřená, tak přimáčkneme prsty. Ale tím, jak jede rádýlko, těsto se zavře (není potřeba si tedy pomáhat prsty).
Když se voda vaří, postupně do vody naházíme povidlové pirohy. Můžeme udělat na dvakrát, záleží, jak velký hrnec máme či jaké množství jsme si připravili. Občas mícháme, aby se jednotlivé kousky k sobě nepřilepili. Až pirohy vyplují na hladinu, počítáme cca 4 minuty, a pak je vyndáme do mísy.
Pirohy bohatě posypeme strouhankou a přelijeme dostatečným množství rozpuštěného másla. Zamícháme a podáváme teplé.
Ač se to možná nezdá, tak je to velmi jednoduché a během půl hodinky máte na stole rychlý sladký oběd nebo večeři.
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky