Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou.
Placku jakoby rozpůlíme, ale jen tak, abychom si naznačili, kde je půlka placky. Zase ji roztahneme do původni placky. Na jednu půlku dáváme lžičkou povidla (cca 3 cm od sebe). Až takhle zaplníme celou jednu půlku placky, přehodíme druhou půlkou. Rádýlkem vykrajujeme kousky, kam jsme dali kopeček povidel. V případě, že nějaká strana zůstane otevřená, tak přimáčkneme prsty. Ale tím, jak jede rádýlko, těsto se zavře (není potřeba si tedy pomáhat prsty).
Když se voda vaří, postupně do vody naházíme povidlové pirohy. Můžeme udělat na dvakrát, záleží, jak velký hrnec máme či jaké množství jsme si připravili. Občas mícháme, aby se jednotlivé kousky k sobě nepřilepili. Až pirohy vyplují na hladinu, počítáme cca 4 minuty, a pak je vyndáme do mísy.
Pirohy bohatě posypeme strouhankou a přelijeme dostatečným množství rozpuštěného másla. Zamícháme a podáváme teplé.
Ač se to možná nezdá, tak je to velmi jednoduché a během půl hodinky máte na stole rychlý sladký oběd nebo večeři.
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta