
2.79
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý… více o Povidlové kapsičky
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku, kterou nakrájíme na 8 dílů jako pizzu. Na… více o Povidlové rohlíčky
Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka… více o Povidlové taštičky
Grilování vypadá jako snadná disciplína, ale stačí málo a maso je vysušené, přesolené nebo bez… Celý článek
Prázdninové koláče patří k těm nejlepším a ty s rybízem obzvlášť. Jsou šťavnaté, nadýchané a… Celý článek
Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená… Celý článek
Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává… Celý článek
Formu vymazat a vysypat, upéci piškot na 150 °C. Žloutky ušlehat s cukrem, přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec… více o Polský zákusek
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, cibuli dáme… více o Těstoviny s tuňákovou majdou
- plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej, zprudka opečeme z obou stran - cibuli si… více o Vaječná omeleta se zeleninou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Vodu,máslo a špetka soli přivedeme k varu.Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání … více o Větrníčky se šlehačkou
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu… více o Krémová pórková polévka
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin… více o Vanilkovo orechove vanocni rohlicky
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky… více o Česnekové špagety
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými… více o Nepečený ostružinový dort
Smícháme (ručně či lépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou… více o Americký banánový koláč