Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku, kterou nakrájíme na 8 dílů jako pizzu. Na širší okraj dáme trošku povidel (můžou být s rumem), srolujeme jako rohlíček a pečeme při 160 °C dorůžova. Upečené obalujeme v cukru s vanilkou.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka