Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme vlažné mléko a vymícháme nelepivé vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout na teplém místě.
Rozmícháme rozehřátá povidla s rumem, přidáme nadrobno usekané mandle, skořici a vanilínový cukr a promícháme.
Ingredience na posýpku zpracujeme do sypké konzistence. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vymažeme a vysypeme nízký plech na pečení a jednu polovinu těsta na něj roztáhneme po celé ploše na tenkou vrstvu se zvýšenými okraji. Potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou posýpky a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Totéž provedeme i s druhou polovinou těsta, zbylými povidly a posýpkou.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči