Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme vlažné mléko a vymícháme nelepivé vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout na teplém místě.
Rozmícháme rozehřátá povidla s rumem, přidáme nadrobno usekané mandle, skořici a vanilínový cukr a promícháme.
Ingredience na posýpku zpracujeme do sypké konzistence. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vymažeme a vysypeme nízký plech na pečení a jednu polovinu těsta na něj roztáhneme po celé ploše na tenkou vrstvu se zvýšenými okraji. Potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou posýpky a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Totéž provedeme i s druhou polovinou těsta, zbylými povidly a posýpkou.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná