Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s kmínem, mletým pepřem, solí a zvolna vaříme.
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které jsme vmíchali vejce a zalijeme ji částí vlažného vývaru. Rozmícháme, přidáme do vývaru se zeleninou a společně povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a znovu povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou