Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s kmínem, mletým pepřem, solí a zvolna vaříme.
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které jsme vmíchali vejce a zalijeme ji částí vlažného vývaru. Rozmícháme, přidáme do vývaru se zeleninou a společně povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a znovu povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny