Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s kmínem, mletým pepřem, solí a zvolna vaříme.
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které jsme vmíchali vejce a zalijeme ji částí vlažného vývaru. Rozmícháme, přidáme do vývaru se zeleninou a společně povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a znovu povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka