Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (v robotu to je fofr), které necháme tak půl hodiny v chladu odpočinout. Potom vždy kousek těsta obalíme v mouce a vtlačíme do vymazané formičky (nejlépe máslem, ale může být i sádlo). Upečené pracinky ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč