Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (v robotu to je fofr), které necháme tak půl hodiny v chladu odpočinout. Potom vždy kousek těsta obalíme v mouce a vtlačíme do vymazané formičky (nejlépe máslem, ale může být i sádlo). Upečené pracinky ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
V hrnku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a granko (popř. kakao). Poté přidáme celé vejce a nakonec mléko a olej.…
více o Bábovka pro pilně pracující
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda