Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Jak co nejlépe uvařit brambory? Díky receptu od slavného mnicha… Věděli jste, že brambory mohou být ještě zdravější, pokud je správně připravíte? Vynikající… Celý článek
Klíčení semínek: Vypěstujte si doma vitaminovou bombu! Chcete mít v zimě levný zdroj kvalitních vitaminů? Zkuste domácí klíčení semínek! Klíčky jsou… Celý článek
Zimní zelenina jako zdroj zdraví a energie. Vychutnejte si ji v… Měsíc únor sice v sobě nese naději a příslib jara, přesto se často cítíme unavení. Důvodem… Celý článek
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás zahřejí zevnitř Venku je opravdu zima a možná už nestačí, že si vezmete ještě tlustší svetr a bundu. K tomu,… Celý článek
Borůvkový koláč s ořechovou… Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě… více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Jablkovo-ořechový koláč Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3… více o Jablkovo-ořechový koláč
Marokánky ze Salka Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi… více o Marokánky ze Salka
Pikantní kuřecí s nivou Na rozpáleném oleji do měkka osmažíme maso nakrájené na kousíčky. Opepříme, přidáme nastrouhanou nivu a roztavíme.… více o Pikantní kuřecí s nivou
Plněný perník Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné… více o Plněný perník
Rýžová směs Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Francouzský zeleninový nákyp cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka,cuketyomyjeme,zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka,rajčata omyjeme a… více o Francouzský zeleninový nákyp
Banánky v čokoládě 1. Připravíme si vodní lázeň. 2. Dáme roztuávit tabulku čokolády 3. Mezitím uděláme ,, jednohubky´´ z piškotů ,… více o Banánky v čokoládě
Mléčná rýže V hrnci necháme vařit rýži a mléko. Poté přidáme skořici a cukr. Vaříme zhruba 25 - 30 minut, než se vytvoří hustá kaše… více o Mléčná rýže
Piškotová mňaminka Do větší mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vše… více o Piškotová mňaminka
Modelovací hmota - falešný marcipán Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak… více o Modelovací hmota - falešný marcipán
Ševcovský salát Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a… více o Ševcovský salát