Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Staročeské Vánoce: Co se jedlo na Štědrý den, než se kapr a… Štědrovečerní večeře se u nás většinou neobejde bez smaženého kapra a bramborového salátu a na… Celý článek
Vinná klobása 5x jinak: Pečená na pivě, v těstíčku z podmáslí i… Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou… Možná si ji spousta z vás koupí v obchodě, ale pořád ještě existují ti, kteří ji považují za… Celý článek
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí? K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Lasagne s mletým masem Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Kuřecí řízek s hořčicí Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
Zapečené řízky s poličanem a… Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Sladké knedlíky ze spařeného těsta Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem,… více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta
Šťouchaná buchta Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na… více o Šťouchaná buchta
Rychlá kuřecí polévka Do hrnce vložíme jako základ ingredience kromě vegety a nudlí - ty přidáme až se základ chvíli povaří. Můžeme přidat… více o Rychlá kuřecí polévka
Holandské řízky Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Kuřecí špalíčky z pekáčku Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a… více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Buchta s jablky Vše smícháme v těsto, které pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči. více o Buchta s jablky
Pečený bůček s drůbežími játry na… Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Marlenka – starodávný recept… Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Šlehačková bábovka od Karolíny Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku. Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se… více o Šlehačková bábovka od Karolíny