Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký… Při pohledu na její sladké výtvory je někdy těžké uvěřit, že jsou opravdu k jídlu. Kristina… Celý článek
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo… Vypadá velmi lákavě, jako něco mezi hodně zralým žlutým jablkem a hruškou. Jenže když se do ní… Celý článek
Zavařte si houby do zásoby: Známe nejlepší recept, který si… Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Makové buchty a koláče: 4 jednoduché recepty, které stojí za… Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Kuřecí maso v sýrové omáčce Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na… více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Kuřecí prsa s nivou a mandlemi Do kuřecích prsou se udělá kapsa, do té se dá kousek (špalíček) Nivy a zašpejlí se. Potře se olejem, osolí a opepří.… více o Kuřecí prsa s nivou a mandlemi
Štajerská bábovka – co dům dal Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Šodó Ušlehat víno, oba cukry, žloutky, vejce a citronovou kůru. Šlehat ve dodní lázni do zhoustnutí (nevařit). více o Šodó
Nebe v hubě Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Vaječná pomazánka se sýrem a… Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme el. šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarskou… více o Vaječná pomazánka se sýrem a paprikou
Sekaný španělák Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček.… více o Sekaný španělák
Thajská čočka se zeleninou Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list, a nové koření, osmažíme do sklovata na kostičky… více o Thajská čočka se zeleninou
Povidlové buchty **1.** Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed… více o Povidlové buchty
Velikonoční sekanina Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené… více o Velikonoční sekanina
Piškotovo-vanilková bublanina s… Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. … více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Hrníčkový perník s polevou z… Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca… více o Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů