Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a… Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se Máte rádi pizzu, ale hledáte něco lehčího, křupavějšího a možná i trochu zdravějšího? Pak… Celý článek
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví Čerstvě natrhané, voňavé, sladké a šťavnaté. Českým jahodám se prostě nedá odolat. Ať už si je… Celý článek
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na… Léto tráví většina z nás na dovolené u moře nebo objevováním exotiky. Známý cukrář Pepa… Celý článek
Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech… více o Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno
Vitello tonnato Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek… více o Vitello tonnato
Jemná rozmarýnová italská paštika… Kuřecí játra očistíme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme je na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme… více o Jemná rozmarýnová italská paštika z kuřecích jater
Domácí zmrzlina **Základ na zmrzlinu:** Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se spojila. Měla… více o Domácí zmrzlina
Zapečená plněná cuketa Cuketu zbavíme slupky, podél rozkrojíme a vydlabeme semínka. Posolíme, lehce popepříme a vložíme do zapékací mísy.… více o Zapečená plněná cuketa
Jablečné knedlíky Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme hrubou mouku. Smícháme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pak přidáme vejce… více o Jablečné knedlíky
Domácí majonéza bez vajec Mléko, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu vložíme do vyšší nádobky a ponorným mixerem začneme mixovat. Postupně… více o Domácí majonéza bez vajec
Čokoládový sirup V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Provensálské ratatouille Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a… více o Provensálské ratatouille
Barevné jablečné řezy Zpracujeme zvlášt první i druhé těsto tak, že všechny přísady vždy smícháme dohromady. Na vymazaný plech dáme nejdříve… více o Barevné jablečné řezy
Sachr dort Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
Perníčky hned měkké 1) suché složky smíchat v misce, přidat zbytek a ručně zpracovat měkké těsto (jako plastelína). 2) Těsto zabalit do… více o Perníčky hned měkké