Z mascarpone, 2 žloutků (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promíchaný a ne moc tekutý (s bílky se stane dost tekutým).
Uděláme kávu a necháme ji vychladnout. Hodně rychle namáčíme piškoty, aby moc nenasákly a klademe je na dno misky nebo větší formy. Navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme přes sítko kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené v kávě, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplní. Poslednií vrstva musí být krémová s kakaem.
Vložíme do ledničky a za pár hodin podáváme.
Piškoty se nesmí namáčet předem, do kávy je namáčíme jeden za druhým a hned je klademe do mísy.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou