Z mascarpone, 2 žloutků (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promíchaný a ne moc tekutý (s bílky se stane dost tekutým).
Uděláme kávu a necháme ji vychladnout. Hodně rychle namáčíme piškoty, aby moc nenasákly a klademe je na dno misky nebo větší formy. Navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme přes sítko kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené v kávě, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplní. Poslednií vrstva musí být krémová s kakaem.
Vložíme do ledničky a za pár hodin podáváme.
Piškoty se nesmí namáčet předem, do kávy je namáčíme jeden za druhým a hned je klademe do mísy.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky