Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo, žloutky a cukr do pěny, přidáme kvásek, mouku, sůl, citronovou kůru, rum a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto po částech vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 1,5–2 cm. Skleničkou vypíchneme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Poté koblihy osmažíme. Hotové koblihy necháme po obou stranách okapat a na míse pocukrujeme.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty