Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo, žloutky a cukr do pěny, přidáme kvásek, mouku, sůl, citronovou kůru, rum a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto po částech vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 1,5–2 cm. Skleničkou vypíchneme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Poté koblihy osmažíme. Hotové koblihy necháme po obou stranách okapat a na míse pocukrujeme.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort