Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo, žloutky a cukr do pěny, přidáme kvásek, mouku, sůl, citronovou kůru, rum a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto po částech vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 1,5–2 cm. Skleničkou vypíchneme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Poté koblihy osmažíme. Hotové koblihy necháme po obou stranách okapat a na míse pocukrujeme.
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu