Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo, žloutky a cukr do pěny, přidáme kvásek, mouku, sůl, citronovou kůru, rum a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto po částech vyválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 1,5–2 cm. Skleničkou vypíchneme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Poté koblihy osmažíme. Hotové koblihy necháme po obou stranách okapat a na míse pocukrujeme.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané