koření
Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potravinami nebo si nechat dovézt)
olej
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky, které také opražíme tak 3–4 minuty. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor, nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme doměkka asi 15 minut. Dusíme na velmi mírném ohni.
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté je za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.
Pro pikantnější lečo přidáme maďarské koření Pišta, pro jemnější koření Anna.
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které…
více o Košíčky maďarské babičky
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč