koření
Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potravinami nebo si nechat dovézt)
olej
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky, které také opražíme tak 3–4 minuty. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor, nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme doměkka asi 15 minut. Dusíme na velmi mírném ohni.
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté je za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.
Pro pikantnější lečo přidáme maďarské koření Pišta, pro jemnější koření Anna.
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které…
více o Košíčky maďarské babičky
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky