koření
Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potravinami nebo si nechat dovézt)
olej
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky, které také opražíme tak 3–4 minuty. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor, nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme doměkka asi 15 minut. Dusíme na velmi mírném ohni.
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté je za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.
Pro pikantnější lečo přidáme maďarské koření Pišta, pro jemnější koření Anna.
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které…
více o Košíčky maďarské babičky
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka