koření
Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potravinami nebo si nechat dovézt)
olej
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky, které také opražíme tak 3–4 minuty. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor, nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme doměkka asi 15 minut. Dusíme na velmi mírném ohni.
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté je za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.
Pro pikantnější lečo přidáme maďarské koření Pišta, pro jemnější koření Anna.
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které…
více o Košíčky maďarské babičky
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka