Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš) a proházíme v troše mouky. Nakrájíme si cibuli.
Na rozpáleném sádle (popř. oleji) zprudka orestujeme maso – zůstane šťavnaté a díky mouce se krásně opeče, navíc nakonec už nemusíme zahušťovat. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce. Přebytečný tuk můžeme slít, aby omáčka nebyla příliš mastná, ale rozhodně je lepší, když maso osmahneme ve větším množství tuku. Do zbylého sádla dáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova, vrátíme maso, osolíme, celé zasypeme červenou paprikou a promícháme. Barva by měla být krásně červená (ne oranžová – málo papriky, nebo hnědá – příliš papriky). Dáváme pozor, aby paprika nezhořkla, proto nerestujeme příliš douho. Celé zalijeme nejlépe vývarem, výborně si ale vystačíme i s vodou. Maso by se nemělo připalovat, ale rozhodně by nemělo ve vodě plavat. Stáhneme oheň a dusíme okolo 30 minut.
Vydusí se nám výborný gulášový základ. Přidáme pokrájené bíle zelí a v případě potřeby dolijeme vodu. Takto na středním ohni necháme dusit dalších 30 minut. Můžeme přidat trochu cukru, pokud se nám guláš zdá příliš kyselý. Nakonec stáhneme oheň na nejnižší stupeň a zalijeme 150–200 ml smetany. Lze použít také zakysanou smetanu nebo to zkombinovat půl na půl. Ještě krátce povaříme a na závěr dochutíme pepřem.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou