2.9
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa… více o Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve
Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí). Do vyšlehaného vejce přidáme cukr a šleháme. Poté přidáme všechny… více o Čokoládové muffiny – jednoduchá příprava
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu… více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
I když je lněné semínko velmi nenápadná potravina, dokáže udělat s lidským tělem téměř zázraky… Celý článek
Honí vás mlsná nebo připravujete narozeninovou oslavu? Pak vás mile překvapí galerie plná… Celý článek
V křesťanských zemích se každoročně 6. ledna slaví svátek Tří králů, kterým vrcholí… Celý článek
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs… více o Hrách zapékaný se zelím
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na… více o Sádlovníky z vepřového sádla
Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s… více o Rozpečená veka
Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme… více o Veselá prošívaná deka
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru, přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,… více o Brokolicová polévka s pórkem
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a… více o Nahatý štrúdl Vegan
Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli… více o Hovězí vývar
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme… více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme. Do jogurtu přidáme vrchovatou čajovou… více o Jednoduše dobrý salát