Prdelanka ze Slovácka

4

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 200
      g vepřová tlačenka
    • 3
      ks jelito

Postup přípravy receptu

  • Napřed si olúpu jelítka a společně s tlačenkú ich dám do hrnca.
  • Zaleju vodú a pomály vařím.
  • Jak sa tlačenka aj jelítka rozpadnú, tož osolím, opepřím, přidám majoránku,
  • rozmačkaný česnek a jednu kostku bujóna.
  • Podle potřeby doleju horkú vodu.
  • Eště chvílu povařím a je hotové.
  • V našej rodině k tejto polévce íme olúpané zemáky uvařené v šupkách.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: