Z uvedený surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva bochníky. Vyválíme ho 5 mm silné, vykrajujeme formičkou preclíky nebo pagáčky. Povykrajované těsto znova promísíme a použijeme. Preclíky skládáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova na 220–240 °C.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky