Z uvedený surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva bochníky. Vyválíme ho 5 mm silné, vykrajujeme formičkou preclíky nebo pagáčky. Povykrajované těsto znova promísíme a použijeme. Preclíky skládáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova na 220–240 °C.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu